088 024 2000
info@xibeo.nl
Login

Afsluitend seminar over duurzaamheid 'Duurzaam beheer' geslaagd

Home » Nieuws » Afsluitend seminar over duurzaamheid 'Duurzaam beheer' geslaagd

30 januari was alweer het derde seminar in het thema duurzaamheid. De seminars “Duurzaam Vastgoed” en “Van ’t gas af” waren de voorgangers in hetzelfde thema. Ook dit seminar vond plaats in theater Santbergen te Hilversum.

In samenwerking met Exalius is deze derde editie in de reeks van seminars over duurzaamheid tot stand gekomen. In deze middag ging het om onderwerpen als hoe verlaag je het energieverbruik, hoe reduceer je benodigd onderhoud en groene leveranciers en renovaties. De partijen van deze dag lieten zien dat duurzaam en rendabel beheer hand in hand kunnen gaan.

De middag begon met Scildon die sprak over het rendabel zijn van zonnepanelen, vervangen van verlichting en energiezuinige ketels. Hiermee bewees de spreker van Scildon dat dit wel degelijk mogelijk is. Vervolgens sprak YieldPlus over een groene visie. Deze visie wordt waargemaakt met groene leveranciers, afvalverwerking, inkoop van energie en onderhoud. Het draaide hierbij om bewuste keuzes maken in de gehele keten. Enkel dan kan je volgens hen pas echt duurzaam bezig zijn. De laatste spreker voor de pauze was van Symbol. Hierbij draaide het om optimalisatie van het werkproces bij storingen en vragen anders uitzetten om meer kennis bij de installateurs te benutten. Hierbij werden hiervan de resultaten en voordelen benoemd bij grootschalige projecten.

Na de pauze werd er door Xibeo gesproken over duurzaam onderhoud die de levensduur van installaties verlengd en het energieniveau significant verlaagd. De laatste spreker van de dag was van Breadstone. Hierbij draaide het om rendabel en duurzaam beleggen. Hierbij werd aangetoond dat dit wel degelijk samen kan gaan met tevreden huurders.

De dag werd afgesloten met een moment om vragen te stellen en de relaties met andere bedrijven te onderhouden. We kijken nu alweer uit naar de volgende editie van het seminar in najaar 2020.