088 024 2000
info@xibeo.nl
Login

Over Xibeo

Wij zijn de experts in beheer en onderhoud van uw gebouwen en installaties

Xibeo is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het technisch beheer en het onderhoud aan gebouwgebonden installaties. Hierbij wordt samengewerkt met partners om het technisch beheer in de breedste zin op te kunnen pakken. Xibeo zorgt voor een goede uitvoering van alle preventieve en correctieve werkzaamheden. Dit wordt aangevuld met een duidelijke verslaglegging. Dit is mogelijk door onze professionele medewerkers die beschikken over de nodige kennis. Bovendien is Xibeo 24/7 bereikbaar waardoor storingen snel opgepakt zullen worden. De onderhoudswerkzaamheden aan de klimaat-, regel- en elektrotechnische installaties (W&E installaties) worden uitgevoerd met eigen personeel. Dit is vaak de basis van het contract dat u als klant met Xibeo aangaat. Een onderhoudscontract aan de W&E installaties bestaat uit de volgende onderdelen:  

  • Verwarming
  • Koeling
  • Ventilatie
  • Gebouwbeheersysteem (GBS)
  • Elektraverdeelkasten
  • Noodverwijsverlichting

Wanneer het volledige technische beheer voor al uw gebouwgebonden installaties bij ons wordt ondergebracht, dan zal een deel van de werkzaamheden worden uitgevoerd door geselecteerde partners. Deze partners zijn door Xibeo met zorg uitgekozen. We willen immers dat er een goede kwaliteit geleverd wordt, zowel door onze eigen monteurs als door onze partners. Het voordeel om de partnerdiensten via expert Xibeo te laten verlopen is dat u één aanspreekpunt houdt. Als u vragen heeft kunt u bij Xibeo terecht. Zelf hoeft u zo één of meerdere contacten minder te onderhouden. Ook zal het aantal facturen hierdoor aanzienlijk gereduceerd worden. Xibeo heeft technische expertise om u als klant te ondersteunen. Wij zijn in staat de werkzaamheden te beoordelen en de adviezen op waarde te schatten. Deze kennis is bij veel van onze opdrachtgevers niet aanwezig. 

Onderscheidende punten van Xibeo

Klant centraal

Bij Xibeo staat de klant centraal. Voor ieder pand worden de specifieke installaties geïnventariseerd en wordt er een passend voorstel gemaakt. Gedurende de contractperiode wordt er persoonlijk contact onderhouden door een vast team van een servicemanager, planner en monteur(s). Werkzaamheden worden direct in een rapportage vastgelegd en aan de klant gestuurd. Periodiek zal er ook een overleg plaatsvinden waarbij onderhoud, storingen en extra werkklussen worden besproken. Daarnaast wordt er ook meegedacht in oplossingen voor de klant. Afhankelijk van de klant zullen dit verschillende oplossingen zijn.

Totale ontzorging 

De hoofddiensten van Xibeo, het onderhoud van klimaat-, regel- en elektrotechnische installaties, worden door eigen werknemers uitgevoerd. Bovendien zullen er bij elk pand vaste monteurs over de vloer komen. Van tevoren wordt duidelijk naar de klant gecommuniceerd wanneer de monteur aanwezig zal zijn. Het telefonische contact bij Xibeo verloopt via de planners, waardoor er meteen op de kern ingegaan kan worden. Bij spoed zorgt Xibeo ervoor binnen 1 á 2 uur ter plaatse te zijn met een ter zake kundige monteur. De diensten die Xibeo niet met eigen monteurs kan doen worden opgepakt door onze geselecteerde partners. Zo kan iedere installaties onderhouden worden. Xibeo staat bij dit contact centraal. Hiermee hoeft de klant maar met één partij het contact te onderhouden. Heeft u vragen van technische aard of komt u er met een andere leverancier niet uit? Ook dan staat Xibeo klaar met raad en daad en zullen wij u ondersteunen. Xibeo is bovendien in staat u te ontzorgen bij de opvolging van het legionella beheersplan en de tweewekelijkse sprinklertest. 

Klantportal 

Tijdens het contract worden er overzichtelijke rapportages uitgebracht. Via het klantportal kan de klant 24/7 inzien hoe het ervoor staat. Alle uitgevoerde werkzaamheden kunnen worden ingezien, de aanwezige installaties binnen het contract staan er benoemd en de verstuurde facturen staan in een duidelijk overzicht. Tevens is hier voor de klant toegang tot alle benodigde certificaten van het onderhoud bijvoorbeeld f-gas rapportages, de maandelijkse brandmeldcentralecontroles en het onderhoud ervan. Zo weet de klant wat er gaande is op zowel operationeel als financieel gebied. 

Heldere kosten 

Voor ieder pand wordt een specifiek contract afgesloten gebaseerd op de aanwezige installaties. Zo wordt er aan de voorkant een voorstel geleverd inclusief een jaarplanning wanneer iedere installatie wordt onderhouden. In dit voorstel zit ook een aanbieding voor de afkoop van de storingen. Bij extra werk zal over het algemeen eerst een offerte worden uitgebracht voordat we overgaan tot reparatie/vervanging. Verder levert Xibeo een meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB). Op deze manier zijn de kosten jaarlijks goed te budgetteren en zullen verrassingen geminimaliseerd worden.