088 024 2000
info@xibeo.nl
Login

Xibeo helpt met goede ventilatie verspreiding COVID-19 tegen te gaan

Home » Nieuws » Xibeo helpt met goede ventilatie verspreiding COVID-19 tegen te gaan

Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar de mate waarin ventilatie en COVID-19 samenhangen. Ze hebben gesteld dat een goede ventilatie van belang is, maar dat er nog geen verband is gevonden met het verspreiden van COVID-19. Er zijn dus nog geen aangepaste of aangescherpte maatregelen voor luchtbehandelingsinstallaties nodig. Wilt u echter het zeker voor het onzekere nemen dan kan Xibeo hierop inspelen.

Luchtweginfecties zoals COVID-19 hangen samen met ventilatie. Een goede ventilatie waarbij je 24 uur per dag de binnenlucht ververst met verse buitenlucht, zorgt voor een gezond en prettig binnenklimaat. De lucht die binnenshuis vervuild is wordt zo steeds vervangen door de schone, zuurstofrijke lucht van buiten. Vocht en fijnstoffen kunnen namelijk de binnenlucht in een gebouw gemakkelijk vervuilen. Dit wilt u koste wat het kost tegengaan.

Een goed ventilatiesysteem in gebouwen is essentieel. Xibeo doet onder andere onderhoudscontracten opstellen voor klimaatinstallaties. In deze periode begrijpen wij dat u als klant misschien toch verdere stappen wilt ondernemen. U wilt het immers niet riskeren dat COVID-19 door een slechte ventilatie verspreid wordt onder uw werknemers. Er zijn een aantal mogelijkheden.

De mogelijkheden

Het internationale instituut Rehva heeft op Europees niveau een aantal adviezen gegeven. Deze zijn terug te vinden op https://www.rehva.eu/activities/covid-19-guidance. In Nederland heeft het TVVL en Techniek Nederland deze adviezen gepubliceerd. Deze zijn mede gebaseerd op eerdere onderzoeken naar verspreiding van het SARS-virus. De checklist van Rehva kunt u als klant nalopen, waarbij Xibeo op een aantal vlakken kan inspringen. Zo kunnen de bedrijfstijden van de gebouwventilatiesystemen verlengd worden of kunnen de afzuigventilatoren van de toiletten 24/7 aan staan.

Ook kan op locatie de gehele staat van de luchtbehandelingssystemen gecontroleerd worden. Hierbij wordt gekeken of deze nog goed functioneren. Voor panden die door deze coronatijd leeg zijn komen te staan is het verstandig om een extra legionella check te doen.

Contact

Heeft u hierin interesse of wilt u weten wat er verder mogelijk is? Dan kunt u contact met ons opnemen via één van de onderstaande methodes.

088 – 0242000 / info@xibeo.nl