088 024 2000
info@xibeo.nl
Login

Seminar: “Van het gas af”, hoe doe je dat?

Home » Nieuws » Seminar: “Van het gas af”, hoe doe je dat?

Het tweede seminar in het teken van duurzaamheid vond 4 april plaats in het theater Santbergen te Hilversum. Dit keer stond het in het teken van gasloze alternatieven. Hoe ga je als eigenaar, beheerder of ontwikkelaar van het gas af?

Kastanje, Exalius en Xibeo hebben in samenwerking met Hilversum Honderd dit seminar vormgegeven. De middag begon met een aantal oplossingen, waarna de discussie over deze drie oplossingen los kon barsten. Nathan kwam met een oplossing op het gebied van een bodem- en lucht/waterpomp, Bio energie op maat kwam met een hout(pellet)kachel en tot slot kwam Hugro Technics met infraroodpanelen. Allen hadden ze een pitch van vijf minuten om hun idee te presenteren aan de aanwezigen en hen te overtuigen van het succes van de oplossing.

Na de pauze werd hier dieper op ingegaan door Exalius. Deze koppelde de twee gasvrije opties die er zijn, namelijk direct de 1-op-1 verwarmingsketel vervangen of eerst isoleren en daarna de complete verwarmingsinstallatie laten ombouwen, aan deze gepitchte oplossingen. Ook andere oplossingen kwamen hierbij aan bod. Dit alles werd overzichtelijk gemaakt in een duidelijke tabel. Ook de mate van toepasbaarheid kwam hier aan bod.

Vervolgens ging het over de Green deal Hilversum door Alba concepts. De Green deal wil jaarlijks 100 kton besparing van CO2. Ze willen daarbij inspelen op kantoren, want die vormen een omvangrijk onderdeel in de totale uitstoot in Hilversum. Daarbij willen ze eigenaren en gebruikers informeren en adviseren op het gebied van verduurzaming.

Tot slot sprak de Alliantie over de bouw aan toekomstbestendige woningen. Ze willen naar een CO2 neutrale voorraad in 2050. Daarbij is de Aedes routekaart het vertrekpunt waarmee ze naar een programma gaan (van stip naar programma). Het uitgangspunt hierbij is een modulaire aanpak.

Al met al was het weer een geslaagd seminar waarin deskundigen kennis konden delen met elkaar en met elkaar in discussie konden gaan. Op naar de derde editie in het nieuwe jaar 2020!