088 024 2000
info@xibeo.nl
Login

Seminar Duurzaam Vastgoed; wanneer gaan we het eindelijk doen?

Home » Nieuws » Seminar Duurzaam Vastgoed; wanneer gaan we het eindelijk doen?

Op 25 januari 2018 vond het seminar over Duurzaam Vastgoed plaats in theater Santbergen te Hilversum. Organisatoren Exalius, Xibeo en Kastanje hadden weer een vol programma opgesteld met allerlei diverse sprekers. Het seminar stond in het teken van het tonen van inspirerende voorbeelden van extreme energiebesparing en slimme businesscases

Duurzaamheid is iets waar iedereen het over heeft en van wil dat er aandacht aan besteed wordt. Momenteel gebeurt dit echter nog te weinig in Nederland. Energie besparen, de energietransitie, comfort en luxe zijn onderwerpen van gesprek. Nederland loopt echter achter op de gestelde duurzaamheidsdoelen. Waarom zet men de stap niet?

De middag begon met een introductie over duurzaamheid in de vastgoedbranche met de bijbehorende obstakels en oplossingen. Vervolgens was de CEO van Yieldplus aan het woord om het te hebben over energiebesparing en onderhoud als duurzaam verdienmodel. Tot slot sprak de oprichter van Alba Concepts en inspirator H-100 over hoe er in Hilversun vastgoed wordt verduurzaamd. 

Na de pauze werd er verder ingegaan op de verweving van duurzaamheid. Zo werd er gesproken over comfortabele en energiezuinige nieuwbouw en over duurzaamheid en toonaangevende locaties. Tot slot vond er een discussie plaats en konden de dringendste vragen over deze onderwerpen gesteld worden. 

Aan het einde van de dag was er nog een mogelijkheid om te netwerken op de borrel of gezellig met elkaar een hapje te eten. Al met al was het weer een geslaagd seminar waarin weer mooie onderwerpen aan de kaak gesteld werden.