eNEEF

Xibeo en Eagle Energy BV zijn partners op het gebied van de eNEEF: een unieke zoneregeling die zorgt voor een ongeëvenaarde besparing op uw gasverbruik. De eNEEF voorziet uw verwarmingsinstallatie van alle relevante informatie over de verschillende zones in uw gebouw. Vervolgens wordt de stooklijn van de verwarmingsinstallatie zodanig beïnvloed dat nooit meer warmte wordt aangemaakt dan absoluut noodzakelijk is om elke zone van de gewenste gevoelstemperatuur te voorzien. De eNEEF is hiernaast te combineren diverse oplossingen die ervoor zorgen dat het verwarmingssysteem ook dynamisch in balans wordt gebracht. Hierdoor is uw installatie altijd optimaal in balans en wordt per radiator de juiste hoeveelheid water met de gewenste temperatuur aangeleverd. Tezamen zorgen deze oplossingen voor meer warmtecomfort en een verlaging van uw gasverbruik van meer dan 50%!

VERLAAG UW GASVERBRUIK

Uw verwarmingsinstallatie verbruikt teveel energie! Onze eNEEF biedt u de mogelijkheid om meer dan 50% te besparen op uw gasverbruik en om uw comfort te verbeteren.

Energiebesparing

De eNEEF laat de warmtebron weten welk minimale vermogen nodig is om ruimtes die daadwerkelijk gebruikt worden binnen een bepaalde tijd op de gewenste temperatuur te krijgen. Hierdoor maakt de warmtebron nooit meer warmte aan dan exact nodig is. Dit zorgt dat het energieverbruik flink wordt verlaagd.

Uw installatie in balans

Meer dan 90% van alle verwarmingsinstallaties is niet goed ingeregeld. Dit zorgt voor een zeer slecht rendement en voor comfortklachten. De oorzaak daarvan is onbalans in de verwarmingsinstallatie. Bij installatie van de eNEEF zorgen wij ervoor dat de installatie in balans wordt gebracht.
Ongeëvenaarde besparing

Wanneer u uw gebouw in balans is en de eNEEF is toepast, garanderen wij meer dan 50% besparing op het gasverbruik bij centrale verwarmingsinstallaties. In de utiliteitsbouw is afhankelijk van het gasverbruik een terugverdientijd van 4 tot 5 jaar gegarandeerd haalbaar.

Comfort

Doordat de verwarmingsinstallatie dankzij de eNEEF uw voorkeuren kent en het systeem perfect in balans is, kan in elke warmtebehoefte worden voorzien. Daarmee voorkomt u klachten dat het te warm of te koud zou zijn.

Toepassing

De eNEEF kan worden toegepast in combinatie met iedere bestaande centrale verwarmingsinstallatie.

Meer dan 90% van alle verwarmingsinstallaties in Nederland is niet goed ingeregeld. Dit zorgt voor een zeer slecht installatierendement en comfort klachten, omdat de verwarmingsinstallatie niet in balans is.

Zoals de onderstaande afbeelding aangeeft, is het gebouw niet in balans. Links onderin het gebouw is de hoeveelheid water die door de radiatoren stroomt veel groter dan rechts bovenin.

Situatie niet in balans

Situatie-niet-in-balans

Om het gebouw wel in balans te brengen zijn er een aantal aanpassingen nodig. Zo wordt de verwarmingsinstallatie zodanig aangepast dat er bij zowel een vollast- als een deellastsituatie tussen de warmtebron en de radiator balans in het systeem blijft. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat per radiator de optimale hoeveelheid water met de juiste temperatuur wordt aangeleverd.

De onderstaande afbeelding illustreert dit.

Situatie in balans

Situatie-in-balans

De voordelen van de eNEEF op een rij:

  • Uw verwarming is per ruimte regelbaar;
  • Minimaal 50% besparing op gasverbruik;
  • Verhoging van uw warmtecomfort;
  • Terugverdientijd maximaal 5 jaar;
  • Voldoet aan alle bestaande wetgeving;
  • Uitgebreide subsidiemogelijkheden;
  • Garandeert een beter energielabel voor uw gebouw.

Er zijn diverse subsidies en financieringsmogelijkheden bij investering in de eNEEF. Zo kunt u bijvoorbeeld aanspraak maken op de Energie Investeringsaftrek (EIA), de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en/of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Bezoek de website van het RVO voor de meest actuele informatie over deze en andere subsidies en financieringsmogelijkheden. Uiteraard helpen wij u ook graag verder.